Trail Festival '23

25-26-27 augustus 2023

Digging Deeper en Running Wild slaan de handen in elkaar en organiseren op 25-26-27 augustus ‘23 het Trail Festival aan de rand van het Nationale Park Hoge Kempen in Limburg. Tijdens dit “buitengewoon” weekend staan natuurbeleving en trailrunning centraal.

Dit unieke weekend biedt iedereen de kans om de prachtige omgeving van het nationale park te verkennen en dat terwijl je jezelf uitleeft op uitdagende trailrunning routes. 

Er is voor ieder wat wils, of je nu een doorgewinterde trailrunner bent of een loper met beperkte trailervaring. Tijdens dit weekend voorzien wij routes met diverse afstanden en moeilijkheidsgraden. Naast de uitdagende en vooral plezante trailruns is er een breed scala aan andere activiteiten zoals een introductie in het nemen van ijsbaden en workshops om je lopen naar een hogere niveau te tillen,…..

Digging-Deeper-Trail-Festival-RunningWild

Dit weekend biedt je de mogelijkheid om veel gelijkgezinden te ontmoeten en daarnaast te genieten van de unieke sfeer. Om de dag goed af te sluiten, kruipen we knus bij elkaar voor het kampvuur. Duik daarna je tent in voor een welverdiende nachtrust onder de sterren.

Beleef de natuur met al je zintuigen, en loop unieke trailroutes met gelijkgezinde sportievelingen tijdens het Trail Festival.

Dag 1

25 augustus '23

- Aankomst vanaf 19.00 uur

- 10 km nighttrail  20.15 uur

(vergeet zeker geen hoofdlamp)

- Aankomst nighttrail met  recovery snack 

- Leer elkaar beter kennen aan het eerste kampvuur

Dag 2 

26 augustus '23

- Yoga en Meditatie 07.30 uur

- Ontbijt 08.30 uur 

- Vertrek trail 10.00 uur

(keuze tussen 20 k of 35 k)

- Aankomst met recovery snacks

- Sessie ijsbaden met ademhalingstechnieken (na aankomst trail)

- Platte rust 16.00 uur - 18.30 uur 

- BBQ 19.00 uur 

- Avond animatie.

Dag 3

27 augustus '23

- Yoga en Meditatie 07.30 uur 

- Ontbijt 08.30 uur 

- Workshop 09.30 - 10.30 uur 

- Vertrek trail 12 k  

- Aankomst met recovery snack 

- Voorzien einde 13.00 uur

Het Trail Festival is een ervaring die geen enkele trailrunner wil missen. Trek je (trail)schoenen aan, pak je tentje en maak je klaar voor een uniek avond in de natuur!


De minimum snelheid van onze trailruns bedraagt 6:30 - 7:00 min/km.


Digging-Deeper-Trail-Festival-The-Campingsite

The Campsite

Op het terrein Schootshei in Rotem zal het Trail Festival het eerste jaar neerstrijken. Deze prachtige weide grenst aan het Nationale Park Hoge Kempen. Tijdens het Trail Festival hebben we het mooiste speelterrein in onze achtertuin.

Workshops

Naast de uitdagende en vooral plezante trailruns zijn er ook een breed scala aan andere activiteiten, zoals een introductie in het nemen van ijsbaden & ademhalingsoefeningen. Daarnaast voorzien wij verschillende workshops om je lopen naar een hogere niveau te tillen.

Miracle Morning

Wakker worden in en op het tempo van de natuur. Ieder ochtend zal er een vrijblijvende  Yoga en Meditatie sessie voorzien worden. Deze begeleide Yoga en Meditatie sessie zal plaats vinden in het Nationaal Park.  Daarna kunnen we genieten van een evenwichting & stevig ontbijt. 

Food & Beverage

In het midden van het terrein bevindt zich "de leefomgeving". Hier kunnen we samen genieten van verschillende verse maaltijden.  Iedereen is welkom ! We houden dan ook rekening met vegetarische of veganistische diëten.

Digging-Deeper-Trail-Festival-Camping-Site

Camping Site

Onze site zal bestaan uit een slaapgedeelte waar iedereen zijn eigen tentje kan neerzetten om te genieten van een welverdiende nachtrust. 

Heb jij zelf nog geen tent? 

Dat is geen enkel probleem!

Je kan er via ons eentje huren bij de inschrijving.

Trails

De dagen zijn gevuld met sportieve activiteiten en leerrijke uitdagende momenten. Op vrijdagavond is een nacht trailrun gepland, vergeet dus zeker je hoofdlamp niet!

Jullie zullen door het prachtige, en het enige, Nationale Park van Vlaanderen lopen. Kilometers bos, uitgestrekte landschappen en stevige hoogteverschillen.

Digging-Deeper-Trail-Festival-Night-Trail-Trailrun

Een mooier gebied kom je in de omgeving niet tegen. Na de verschillende trailruns dalen jullie allemaal weer neer op ons terrein in Rotem.  Hier kunnen jullie na elke run genieten van wat recuperatie snacks.

Digging-Deeper-Trail-Festival-Campfire-Nature

Campfire

 Er is niets zo gezellig als na een lange dag met z’n allen de zon te zien ondergaan terwijl het kampvuur voor ons knettert. 

Het samenhorigheidsgevoel aan het kampvuur zal nog versterkt worden door een leuk intermezzo met de  vuurvonkjes als lichtshow. 

INBEGREPEN 

- Overnachtingen

- Eten

- Recovery snacks 

- Water, thee & koffie 

- Workshops & begeleiding

- Begeleiding bij trial runs

NIET INBEGREPEN 

- Energy bars, gels

- Frisdrank 

- Alcoholische dranken (bier & wijn)

- Huur tent (optioneel)

- Annulatie verzekering

TEMPO

Beoogd tempo: afhankelijk van de groep. Minimaal 6:30 - 7:00 min/km.

PRIJS 

190 euro / pp

Heb je nog vragen over het Trail Festival ? Laat het dan zeker even weten.