Knallen Door De Heide- Februari '23

Knallen Door De Heide is onze tweede community route. Deze route werd ontworpen door community member Jaime en is een snellere route van 13,5 km. De route start aan de Toegangspoort Mechelse Heide van het National Park en neemt je mee door de uitgesterkte heidevelden. Knallen Door De Heide is een leuke verharde route, en zou kunnen dienen voor je pittige interval route. Met zijn 117 hoogte meters kun je tevens genieten van het prachtige uitzicht. Download de GPX en Walk The Walk. 

Jaime, die vooral bekend staat als sub-3 marathon loper met een ijzersterke discipline, verteld waarom hij juist deze route koos: "De heide is een uniek en adembenemend ecosysteem dat je zeker zult waarderen. Tijdens je run kan je genieten van de prachtige uitzichten op de uitgestrekte heidevelden en je verwonderen over de vele planten en dieren die in dit gebied leven. Het is de perfecte manier om je te laten inspireren door de natuur en even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid en tegelijkertijd jezelf te testen en je grenzen te verleggen"

TIP

Van ongeveer half augustus t/m half september staat de heide in bloei.

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start & finish van Knallen Door De Heide is gelegen aan toegangspoort de Mechelse Heide (Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen). Ter plaatse ligt Cafetaria 'T Salamanderke, daar kan je na de run nog nagenieten van een kleine hap en een drankje.  


Parking ?

Aan het startpunt is er gratis parkeergelegenheid (Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen).


Afstand ?

13,5 KM


Stijging ?

+/- 117 HM


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden.


Verhard ?

98 %


Moeilijkheid ?

Cava Cava

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?