Limburg's-Warmste110-Digging-Deeper

Zaterdag 25 november 2023

BEDANKT IEDEREEN!

Limburg's Warmste 110 

- Ultra Social Run - 

Heb je zin in een sportieve uitdaging waarbij traillopen, plezier, en Limburgse gezelligheid centraal staan? Wil je voor jezelf een uitdagend maar haalbaar doel kiezen qua afstand en zonder tijdsdruk? Of heb je goesting om een steentje bij te dragen aan het goede doel (de Warmste week)?

 Als het antwoord op minstens één van deze vragen “ja!” is, kruis dan meteen zaterdag 25 november aan in je agenda! Op die dag gaat Limburg’s Warmste Social Trail door. Dit is een groepsloop over de lange-afstandsroute van het NPHK. Op deze route zijn er verschillende checkpoints waar deelnemers kunnen in- en uitstappen op vooraf bepaalde tijdstippen (schema onderaan). Hierdoor kan iedere deelnemer zelf een afstand naar keuze lopen. Wie voor een grote uitdaging wil gaan kan proberen om de volledige afstand (110KM) af te leggen. 

Praktische informatie

Wil je meedoen?

Schrijf je dan zo snel mogelijk (gratis) in via het inschrijvingsformulier deze kan je terug vinden onderaan op deze pagina. Zo hebben we een inschatting van het aantal deelnemers en kunnen we je enkele dagen op voorhand een briefing sturen. 


Wat kost dat?

Vrije bijdrage, die integraal naar de Warmste Week gaat!
Je kan op voorhand je bijdrage overschrijven of de dag zelf (cash of met Payconiq).


Hoe snel lopen die mannen en vrouwen?

Het tempo zal rond 6:00/KM liggen tijdens het lopen. De volledige duur van de loop is 14u30 dit vertaald zich in een gemiddeld tempo van 7:55 min/km inclusief de pauzes op elk in-en uitstap punt.


Zijn er bevoorradingen?

Bij de instapplaatsen is er beperkte bevoorrading. Voorzie zelf gels, repen en sportdrank. Meer informatie over bevoorrading volgt in de online briefing die je enkele dagen op voorhand ontvangt. In het vooropgestelde tijdsschema is er ongeveer 15 minuten pauze per bevoorrading voorzien.
Het is mogelijk om een dropbag mee te geven aan de organisatie, die deze bij elk in- en uitstap punt beschikbaar stelt. 


Als ik niet de volledige route loop, hoe geraak ik dan terug bij mijn instapplaats?

Dit is je eigen verantwoordelijkheid. We raden aan om met andere lopers af

te spreken om te carpoolen. 


Hoe stipt wordt het schema gevolgd?

We doen ons best om het schema zo strak mogelijk te volgen, maar tijdens een trail kunnen er altijd ongeplande dingen gebeuren, zeker bij de ultralopers die de volledige afstand lopen. Kom zeker op tijd naar de instapplaats (10-15 min. op voorhand), zodat je ook wat marge hebt mocht de groep een beetje sneller zijn dan het voorziene schema. 


Kan ik ook steunen als ik niet meedoe?

Uiteraard! Ook als sympathisant kan je op voorhand je bijdrage overschrijven of ons de dag zelf steunen (cash of met Payconiq). 


De finish!

Rond 19u30 op 25 november verwachten wij te finishen aan Café de Statie (Spoorwegstraat 10, Maasmechelen). Dit is ook tevens de startlocatie. Daar kunnen jullie, en iedereen die zin heeft om langs te komen, nog nagenieten met een hapje en een drankje waarvan een deel van de opbrengst ook integraal naar het goede doel gaat. Een leuke afsluiter van een geweldige dag.


Waar moet ik zijn?

Op onderstaande kaart kunnen jullie bij elk punt telkens de locatie terugvinden. Hebben jullie hier nog vragen over. Contacteer ons dan zeker!


     Op onderstaande kaart kan je de in- en uitstap punten terugvinden. Klik op het punt op de kaart of op de naam van het punt in het overzicht in de linkerbalk voor het correcte adres.

     NIEUW 2023: Naast onze 10 in-en uitstappunten is er dit jaar op bovenstaande kaart punt 10.5 Salamander bijgekomen. Dit is voor mensen die de laatste kilometers met de groep willen finishen, maar LET OP: Dit is GEEN stopplaats en hier is GEEN bevoorrading. Je kan hier aansluiten om te finishen met de groep. Zorg dat je op ruim tijd bent. De groep wacht niet en loopt hier enkel langs (verwacht 18u24). Zorg dat je klaar staat op het zandloperpad.

     PUNTEN

     Totaal KM

     KM tussen 

     Vertrek uur

     1

     Statie Eisden

     0

     0

     5 u 00

     2

     Kapel v/d weestand

     18

     18

     7 u 30

     3

     Oudsberg P

     29,4

     11,5

     9 u 00

     4

     FC Boskop

     41

     11,6

     10 u 30

     5

     Thorpark

     52

     11

     12 u 00

     6

     Kattevennen

     63

     11

     13 u 30

     7

     De Koempel

     69

     6

     14 u 15

     8

     FC Apollo 

     78,5

     9,4

     15 u 30

     9

     Kinderboerderij

     87

     8,6

     16 u 45

     10

     Duivelsberg

     96,5

     9,5

     18 u 00

     11

     Statie Eisden

     109

     12,5

     19 u 30 (FINISH)

     Inschrijvingsformulier

      
      
     1. Statie Eisden
     2. Kapel v/d Weerstand
     3. Oudsberg P
     4. FC Boskop
     5. Thorpark
     6. Kattevennen
     7. De Koempel
     8. FC Apollo
     9. Kinderboerderij
     10. Duivelsberg
     11. Statie Eisden
      
      
      

     Schrijf je via het formulier in voor de 2023 editie van Limburg's Warmste 110. Selecteer met behulp van de selectie vakjes je in-en uitstappunt  zo hebben wij als organisatie een idee hoeveel mensen overal in- en uitstappen. 


     Wil je meedere etappes meelopen? Ook dit kan. Selecteer je eerste in- en uitstap punt en vervolgens je tweede in- en uitstap punt. Voorbeeld: Het eerste aangevinkt punt is je eerste instappunt, het tweede je eerste uitstappunt, het derde je nieuw instappunt en het vierde je laatste uitstap punt. 


     Indien je hier vragen over hebt aarzel zeker niet om ons te contacteren!

     Met dank aan 

     Digging-Deeper-Café-De-Statie.jpg

     Limburg’s Warmste 110 is in samenwerking met

     No Limitt Trail Run Team

     Limburg's-Warmste-110-Digging-Deeper.jpg
     De-Warmste-Week-Digging-Deeper.jpg

     Herbeleef de editie van 2022 

     Limburg's Warmste 110 - 2022

     -Recap - 

     De inschrijvingen voor de eerste editie van Limburg’s Warmste 110 liepen vlot binnen. De avond voor en de ochtend van het event stroomde onze mailbox nog vol met mailtjes van deelnemers. Hierdoor liep de teller van het aantal deelnemers op tot over de 100 (ultra)lopers. Zij liepen verspreid over de volledige dag deze Ultra Social Run voor het goede doel. 


     Na heel wat voorbereidingswerk was het een koude maar spannende ochtend op zaterdag 3 december 2022.  Het was omstreeks 04u45 uur al gezellig druk in en rond Café De Statie waar het startschot van Limburg’s Warmste 110 werd gegeven. De deelnemers hadden de mogelijkheid om hun dropbags mee te geven aan de volgwagen die de bevoorrading over het hele traject heeft voorzien. Een groot deel van de lopers schuilde nog even voor het startschot, met een warme koffie, in Café de statie. 


     Het was een enthousiaste en kleurrijke bende die zich aan de start bevonden. Na een korte briefing liepen de meer dan 30 deelnemers onder de startboog het Nationaal Park Hoge Kempen in. Onder de begeleiding van onze trail captain Dirk vertrok de groep stipt om vijf uur in de richting van de eerste checkpoint. De nacht werd dag en de dag vloog aan ontzettend hoge snelheid voorbij.


     De groep bewoog zich als een sprong reeën, tevens de vaste bewoners van het nationaal park, van checkpoint naar checkpoint. Bij iedere checkpoint stapten er nieuwe deelnemers in met frisse moed en frisse benen. Diegene die hun persoonlijke doel hadden behaald of hun grenzen hadden verlegd konden met een opgeheven hoofd deze fantastische groep op één van de checkpoints verlaten.

     Digging Deeper stond klaar met een goed gevulde tafel vol bevoorrading. Hierdoor kon elke deelnemer zijn of haar energie aanvullen zonder zelf teveel te moeten meesleuren onderweg. Bij de laatste etappes moest het licht opnieuw plaats maken voor de duisternis. Dit was zeker geen domper op de feestvreugde. Alles verliep vlot, ook voor de deelnemers die de volledige afstand aan het lopen waren. 


     In Café De Statie verzamelden ondertussen een groep bewonderaars, supporters en sympathisanten. Iedereen was klaar om de deelnemers te verwelkomen na een sportieve, maar vooral uitputtende dag.  Rond 19u30 kwamen er stemmen uit de verte en werden de paden van het Nationaal Park verlicht door een troep lampjes.  Na een lange, koude maar vooral mooie en uitdagende dag zat de eerste editie van Limburg’s Warmste 110 erop. De deelnemers en hun entourage genoten nog tot in de late uurtjes van een drankje of 10… en een warm hapje aan de finish. 


     Limburg’s Warmste 110 werd georganiseerd ten voordele van De Warmste Week. Er werd ontzettend veel gesponsord. Deelnemers hebben hun eigen doelen, uitdagingen en inzamelacties op poten gezet om zoveel mogelijk in te zamelen tijdens deze unieke uitdaging. Op momenten zoals dit zien wij bij Digging Deeper de immense vriendschap, openheid en vrijgevigheid van onze community. In totaal werd er € 4623,61 opgehaald voor goede doelen tegen kansarmoede. Als kers op de taart mocht Dirk op 23 december de cheque persoonlijk op de warmste week overhandigen een de presentatoren.


     Bedankt aan iedereen voor jullie deelname of bijdrage.