Community Routes 

Digging Deeper brengt iedere maand een nieuwe Digging Deeper Community route uit. Deze unieke routes zullen iedere maand exclusief op onze website verschijnen.


De routes worden gemaakt door verschillende community members. Iedere route draagt dan ook de stempel van zijn ontwerper. Hierdoor  hebben ze allemaal hun eigen specifieke karakter. 


De routes, de inhoudelijke uitleg en de

GPX'en zijn hieronder terug te vinden. 

Single Track Madness - Tom Martens - Digging Deeper Community route
Knallen Door De Heide- Digging Deeper Community Route- Jaime Morales
The Early Bird - Digging Deeper Community Route- Ine Simons
Welcome to the jungle - Eric Engelen - Digging Deeper
Memory Lane -  Digging Deeper Community Route - Wouter Pex
De Zeemeisjes - Digging Deeper Community Route - Hilde Janssens
Up & Down The Valley - Dirk Dexters - Digging Deeper Community route
De Maaspracht - Michaela Kondasova - Digging Deeper Community route
Leut op de Teut - Dimitri Bongers - Digging Deeper Community route
Maasmarathon - Chris Digneffe - Digging Deeper
IMG_1321
Het Hageland - De24 - Digging Deeper Community Route December '23
HomeTurf-DiggingDeeper-Comunityroute-Januari2024
Monastery Trail- Maarten Oosterbosch- Digging Deeper Community route
Short Summit Trail- Ken Smeets- Digging Deeper Community route

 Community Routes

maart '24

Short Summit Trail door Ken Smeets

Voor de maand maart neemt Ken je mee richting Eisden. Waar de natuur en het erfgoed samensmelten.


De route start met een rustige loop langs de schilderachtige paden van het Nationaal Park, waar je de frisse lucht en de geluiden van de natuur kunt inademen.


De route neemt je mee over een 15 km lange tocht en overmeesterd alle drie de terrils, perfect voor wie een kortere afstand wilt lopen maar er toch de nodige hoogtemeters in wilt verwerken. laat je verrassen door deze korte maar pittige route.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

15 km 

+/-  265 HM

geen

Pittig

90 %

februari '24

Monastery Trail door Maarten Oosterbosch

Verken de betoverende pracht van februari met onze gloednieuwe Digging Deeper community route, samengesteld door Maarten. De route begint bij het gezellige Café De Statie en bereikt haar climax in de serene omgeving van het Koninklijk Domein Fridhem in Opgrimbie.

Met een lengte van 30 kilometer en ongeveer 350 hoogtemeters, biedt de route zowel uitdaging als voldoening. Grotendeels gelegen in een rustig, onontdekt stukje bos, biedt het een oase van sereniteit. De slimme opbouw met vier verschillende lussenmaakt dat de Monastery Trail eenvoudig is om aan te passen naar eigen behoefte, waardoor het geschikt is voor zowel ervaren als beginnende lopers.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

30 km 

+/- 350 HM

geen

Aan te passen naar wens.

75 %

januari '24

HomeTurf-DiggingDeeper-Communityroute-Januari2024

Home Turf door Pieter Simons 

Ook in 2024 mogen jullie elke maand weer een fantastische community route van ons verwachten. 


In de maand januari stelt Pieter zijn community route voor.

Home Turf is een route die al vaak is uitgedeeld en al door veel mensen is gelopen net omdat het zo een leuke tocht is die je alle mogelijke aspecten van de natuur in onze omgeving laat zien. Speciaal voor iedereen die deze al eens gelopen heeft is de route een beetje aangepast om er toch nog wat extra hoogtemeters in te krijgen en de route net dat tikkeltje pittiger te maken.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

42.9  km

+800 - 900 HM

Geen

Pitting uitdagend

95%

december '23

Het Hageland door DE24

Voor de laatste Digging Deeper community route van 2023

oriënteren we ons naar de hellende regio tussen Leuven en Aarschot. Dit is de achtertuin van Jonathan en Ward van DE24, eveneens de ontwerpers van de Digging Deeper community route 'Het Hageland'. Deze met natuur bezaaide looproute neemt je mee naar de oude zandheuvelruggen en lokale bezienswaardigheden. Deze community route kun je lopen via de GPX of laat de GPX links liggen en print de bijhoorde kaar af.  Bekijk zeker eens de route details van deze mooi route. 

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

51.3 km

+/- 585 HM

geen

Kan je kaartlezen ?

70 %

november '23

LeutopdeTeut-DiggingDeeper-CommunityRoute

Limburg's Warmste 110

In de maand november presenteren we jullie een onconventionele community route. Het is namelijk de route van ons evenement Limburg's Warmste 110 en tevens de lange afstandsroute van het nationale park. Wij hebben de route dan ook helemaal niet zelf gemaakt, maar ieder van ons slijt maandelijks ontzettend veel kilometers langs dit traject. Met het evenement dat nadert dus ook de uitgelezen kans om deze prachtige route wat extra in de kijker te plaatsen.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

110 km

660 HM

Berenpootjes

Lang, maar te doen.

85%

oktober '23

LeutopdeTeut-DiggingDeeper-CommunityRoute

Maasmarathon door Chris Digneffe

In de maand oktober is het niemand minder dan Chris Digneffe, aka Chris van de Komeute die onze Digging Deeper community route bedacht. Het eindresultaat is "Maasmarathon". De route "Maasmarathon" vertrekt in Oud-Rekem en loopt de langs de Maas tot in Ophoven. Deze route van 42 km is de eerste die in onze collectie van community-routes die niet dezelfde start- en stopplaats heeft. Je zal dus een ritje terug moeten voorzien of gewoon 84 km lopen... De route volgt, voor een groot deel, de lange afstandswandeling van het Maasland. Het is een rustige route waar je eerder fietsers dan auto's zal tegenkomen.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

42 km

+/- 173 HM

geen

Te snel vertrokken

1%

september '23

LeutopdeTeut-DiggingDeeper-CommunityRoute

Leut op de Teut door Dimitri Bongers

Een nieuwe maand brengt ons bij een nieuwe route. Geniet van Leut op de Teut van Dimitri Bongers.  De route "Leut op de Teut " start aan de kleine parking De Teut aan de Wagemanskeel. Deze route van 17 km biedt veel variatie.

Wie na 17 kilometer nog energie over heeft kan de route vanaf dezelfde parking aan de Wagemanskeel uitbreiden met een extra bonuslus van 11 kilometer. Deze gaat door meer bosrijk gebied, bevat enkele uitdagende single tracks en voert je naar de top van de terril van Winterslag.


Geniet met volle teut van deze mooi route ! 

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

17.2 KM

+/- 166 HM

geen

Alleen maar leute

87 %

augustus '23

DeMaaspracht-DiggingDeeper-CommunityRoute

De Maaspracht door Michaela Kondasova

Hier zijn we weer. Een nieuwe maand, een nieuwe route. De Maaspracht werd bedacht door community member Michaela Kondasova en doorkruist twee landen. Deze grensoverschrijdende route door het betoverende landschap van de Maas heeft een lengte van 14.8 kilometer en telt slecht 91 hoogtemeters.  Het start- en eindpunt van deze route is aan parking Oude Maas in Dilsen-Stokkem.  Eén van de hoogtepunten van deze route zijn de pittoreske veeroversteken. Dus trek je hardloopschoenen aan en omarm dit nieuw avontuur. 

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

14,8 KM

+/- 91 HM

geen

Let's do this

60 %

juli '23

Up&DownTheValley-DiggingDeeper-Communityroute

Up & Down The Valley door Dirk Dexters

In de maand juli presenteren we met trots onze community route "Up & Down The Valley", bedacht door communitymember Dirk Dexters. Deze uitdagende trailrun neemt je mee op een avontuurlijke tocht van 19,7 kilometer met maar liefst 367 hoogtemeters. Het start- en eindpunt van deze route is aan toegangspoort "Mechelse Heide" van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het is een prachtig rondje waarin je op en neer door de Maasvallei loopt via idyllische wandelpaden en singletracks, omringd door bomen en heide.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

19,7 KM

+/- 367 HM

geen

Eerder Heavy

95 %

juni '23

De Zeemeisjes door Hilde Janssens

DeZeemeisjes-DiggingDeeper-commuityroute-HildeJanssens

De Zeemeisjes is de community route van de maand juni. Deze unieke route is ontworpen door niemand minder dan Hilde Janssens. Een ultraloopster, en Asics Frontrunner, die graag de limieten van haar kunnen opzoekt.  Met deze uitgestippelde route probeert Hilde de minder gekende plekken en paadjes te combineren. Ze zegt zelf over deze route: “De variatie van het soort ondergrond, de techniciteit en het landschap maakt deze route zo mooi, boeiend, speels, afwisselend en uitdagend. Vlonderpaden, singeltracks, brede bospaden, de heide en zijn zanderige ondergrond, keienpaden, trappen, steengruis, technische afdalingen, de steile beklimmingen van de twee terhills, … you name it. Het zit er allemaal in.

Geniet van De Zeemeisjes onze Digging Deeper community route van de maand Juni '23.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

16.9 KM

+/- 367 HM

geen

Eerder Heavy

95 %

mei '23

Memory Lane door Wouter Pex

Memory Lane is de community route van de maand Mei. Deze route is misschien wel de vreemde eend in de bijt uit ons Digging Deeper community-route gamma, en dit heeft alles te maken met de bezieler van de route, Wouter Pex.

Wouter was al vaker te zien op onze homepage in het kader van verscheidene projecten waaronder Project Mont VenStroke.  Hardlopen is voor Wouter, sinds zijn hersenbloeding, fysiek onmogelijk. Maar dit houdt hem zeker niet tegen opzoek te gaan naar de limieten van zijn fysieke en mentale kunnen tot hij de spreekwoordelijke “man met de hamer” tegen komt.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

22.2 km

+/- 330 HM

geen

Cava pittig 

97 %

april '23

Welcome to the Jungle door Eric Engelen

Welcome to the Jungle is de unieke community route van de maand April. Deze route is vakkundig ontworpen door niemand minder dan Eric Engelen. Een (ultra)loper in hart en nieren. Tijdens de corona pandemie besloot Eric om een everesting uitdaging aan te gaan. Hij liep maar liefst 104! keer de dubbele terril in Eisden op en af. Goed voor 8848 HM en maar liefst 93,5 km. Hiermee verdient hij zonder twijfel de kroon als koning van de terril. Petje af! Ook tijdens onze Warmste 110 was hij van de partij en liep hij de volledige afstand vlot mee. 


Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

17,4 km

+/-  328 HM

geen

Bossig met pit

99 %

maart '23

Single Track Madness door Tom Martens

Single Track Madness is de community route voor de maand maart. Deze route is vakkundig ontworpen door Tom Martens van RunningWild.be. Met Running Wild organiseert Tom unieke trailrunvakanties, trailrunweekends en avontuurlijke reizen. Het is echter de connectie tussen de persoon en de ongerepte natuur die voor Tom primeert in zijn visie voor Running Wild.  Tom heeft voor deze community route gekozen om uit te wijken naar het prachtige gebied rondom Kanne. Een unieke locatie dat voor unieke opportuniteiten zorgt. 

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

12,0 km

+/-  346 m

geen

pittig 

99 %

februari '23

Knallen door de Heide door Jaime Morales

Knallen Door De Heide is onze tweede community route. Deze route werd ontworpen door community member Jaime, en is eerder een snelle route van 13,5 km. De route ontspringt aan de Toegangspoort Mechelse Heide en neemt je mee over de uitgesterkte heidevelden. Knallen Door De Heide is een leuke verharde route, en zou kunnen dienen als pittige interval route. Met zijn 117 hoogte meters kun je gelijktijdig genieten van het prachtige uitzicht en een leuke trainingsomgeving.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Verhard

13,5 km

+/- 117 m

geen

cava cava

98 %

januari '23

The Early Bird door Ine Simons

Niets is zo fijn om te lopen in je eigen achtertuin; je stapt de deur uit en je bent meteen in één van de mooiste plekjes van België. The Early Bird Route verbindt 3 natuurgebieden van het nationaal park hoge kempen en vormt de basis voor mijn wekelijkse langere duurloop: onverhard, wat singletracks en hier en daar een hoogtemeter. Daarnaast zijn er tig zijpaadjes onderweg om de route volledig aan te passen aan de training die je wilt doen. Kortom, de ideale blauwprint, voor iedereen wat wils.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

20,5 km

+/- 246 m

geen

semi-pittig

95 %

Onze Digging Deeper Community routes zijn niet bewegwijzerde routes. 


De route details en praktische info is per route terug te vinden onder de knop "Route Details".


Moesten er nog bijkomende vragen of opmerkingen zijn twijfel dan zeker niet om ons te contacteren.

De Digging Deeper community routes lopen vaak door natuurgebieden, velden & bossen. Wij vragen met aandrang steeds de regels met betrekking tot een bepaald gebied te respecteren.

Respecteer dier, natuur & elkaar. Enjoy your RUN !

Gelukkig is er de natuur, Hou ze ook gelukkig ! - Natuurpunt '22