Community Routes '23

In 2023 brengt Digging Deeper iedere maand een nieuwe Digging Deeper Community route uit. Deze unieke routes zullen iedere maand exclusief op onze website verschijnen.


De routes worden gemaakt door verschillende community members. Iedere route draagt dan ook de stempel van zijn ontwerper. Hierdoor  hebben ze allemaal hun eigen specifieke karakter. 


De routes, de inhoudelijke uitleg en de

GPX'en zijn hieronder terug te vinden. 

Single Track Madness - Tom Martens - Digging Deeper Community route
Knallen Door De Heide- Digging Deeper Community Route- Jaime Morales
The Early Bird - Digging Deeper Community Route- Ine Simons
Welcome to the jungle - Eric Engelen - Digging Deeper
Memory Lane -  Digging Deeper Community Route - Wouter Pex
De Zeemeisjes - Digging Deeper Community Route - Hilde Janssens

 Community Routes

Juni '23

De Zeemeisjes door Hilde Janssens

DeZeemeisjes-DiggingDeeper-commuityroute-HildeJanssens

De Zeemeisjes is de community route van de maand juni. Deze unieke route is ontworpen door niemand minder dan Hilde Janssens. Een ultraloopster, en Asics Frontrunner, die graag de limieten van haar kunnen opzoekt.  Met deze uitgestippelde route probeert Hilde de minder gekende plekken en paadjes te combineren. Ze zegt zelf over deze route: “De variatie van het soort ondergrond, de techniciteit en het landschap maakt deze route zo mooi, boeiend, speels, afwisselend en uitdagend. Vlonderpaden, singeltracks, brede bospaden, de heide en zijn zanderige ondergrond, keienpaden, trappen, steengruis, technische afdalingen, de steile beklimmingen van de twee terhills, … you name it. Het zit er allemaal in.

Geniet van De Zeemeisjes onze Digging Deeper community route van de maand Juni '23.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

16.9 KM

+/- 219 HMS

geen

Gewoon genieten 

95 %

Mei '23

Memory Lane door Wouter Pex

Memory Lane is de community route van de maand Mei. Deze route is misschien wel de vreemde eend in de bijt uit ons Digging Deeper community-route gamma, en dit heeft alles te maken met de bezieler van de route, Wouter Pex.

Wouter was al vaker te zien op onze homepage in het kader van verscheidene projecten waaronder Project Mont VenStroke.  Hardlopen is voor Wouter, sinds zijn hersenbloeding, fysiek onmogelijk. Maar dit houdt hem zeker niet tegen opzoek te gaan naar de limieten van zijn fysieke en mentale kunnen tot hij de spreekwoordelijke “man met de hamer” tegen komt.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

22.2 km

+/- 330 HM

geen

Cava pittig 

97 %

April '23

Welcome to the Jungle door Eric Engelen

Welcome to the Jungle is de unieke community route van de maand April. Deze route is vakkundig ontworpen door niemand minder dan Eric Engelen. Een (ultra)loper in hart en nieren. Tijdens de corona pandemie besloot Eric om een everesting uitdaging aan te gaan. Hij liep maar liefst 104! keer de dubbele terril in Eisden op en af. Goed voor 8848 HM en maar liefst 93,5 km. Hiermee verdient hij zonder twijfel de kroon als koning van de terril. Petje af! Ook tijdens onze Warmste 110 was hij van de partij en liep hij de volledige afstand vlot mee. 


Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

17,4 km

+/-  328 HM

geen

Bossig met pit

99 %

Maart '23

Single Track Madness door Tom Martens

Single Track Madness is de community route voor de maand maart. Deze route is vakkundig ontworpen door Tom Martens van RunningWild.be. Met Running Wild organiseert Tom unieke trailrunvakanties, trailrunweekends en avontuurlijke reizen. Het is echter de connectie tussen de persoon en de ongerepte natuur die voor Tom primeert in zijn visie voor Running Wild.  Tom heeft voor deze community route gekozen om uit te wijken naar het prachtige gebied rondom Kanne. Een unieke locatie dat voor unieke opportuniteiten zorgt. 

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

12,0 km

+/-  346 m

geen

pittig 

99 %

Februari '23

Knallen door de Heide door Jaime Morales

Knallen Door De Heide is onze tweede community route. Deze route werd ontworpen door community member Jaime, en is eerder een snelle route van 13,5 km. De route ontspringt aan de Toegangspoort Mechelse Heide en neemt je mee over de uitgesterkte heidevelden. Knallen Door De Heide is een leuke verharde route, en zou kunnen dienen als pittige interval route. Met zijn 117 hoogte meters kun je gelijktijdig genieten van het prachtige uitzicht en een leuke trainingsomgeving.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Verhard

13,5 km

+/- 117 m

geen

cava cava

98 %

Januari '23

The Early Bird door Ine Simons

Niets is zo fijn om te lopen in je eigen achtertuin; je stapt de deur uit en je bent meteen in één van de mooiste plekjes van België. The Early Bird Route verbindt 3 natuurgebieden van het nationaal park hoge kempen en vormt de basis voor mijn wekelijkse langere duurloop: onverhard, wat singletracks en hier en daar een hoogtemeter. Daarnaast zijn er tig zijpaadjes onderweg om de route volledig aan te passen aan de training die je wilt doen. Kortom, de ideale blauwprint, voor iedereen wat wils.

Afstand 

Stijging 

Bewegwijzering

Moeilijkheid

Onverhard

20,5 km

+/- 246 m

geen

semi-pittig

95 %

Onze Digging Deeper Community routes zijn niet bewegwijzerde routes. 


De route details en praktische info is per route terug te vinden onder de knop "Route Details".


Moesten er nog bijkomende vragen of opmerkingen zijn twijfel dan zeker niet om ons te contacteren.

De Digging Deeper community routes lopen vaak door natuurgebieden, velden & bossen. Wij vragen met aandrang steeds de regels met betrekking tot een bepaald gebied te respecteren.

Respecteer dier, natuur & elkaar. Enjoy your RUN !

Gelukkig is er de natuur, Hou ze ook gelukkig ! - Natuurpunt '22