Limburg's Warmste 110 - November '23

In de maand november presenteren we jullie een onconventionele community route. Het is namelijk de route van ons evenement Limburg's Warmste 110 en tevens de lange afstandsroute van het nationale park. Wij hebben de route dan ook helemaal niet zelf gemaakt, maar ieder van ons slijt maandelijks ontzettend veel kilometers langs dit traject. Met het evenement dat nadert dus ook de uitgelezen kans om deze prachtige route wat extra in de kijker te plaatsen. 


De officiële route van het nationale park start en stopt aan toegangspoort Kattevennen in Genk. Toch vertrekken wij jaarlijks vanuit Café de Statie in Eisden. Hier is ook voldoende parkeerplaats en een gezellig café waar je zeker recht hebt op een stukje taart na het afleggen van de volledige route... 

DiggingDeeper-Communityroute-DimitriBongers-LeutopdeTeut

De route loopt door Maasmechelen, Dilsen, Opoeteren, Oudsbergen, As, Genk, Zutendaal, Lanaken, ... zo veel ontzettend mooie stukken Limburg's natuur willen we niemand ontzeggen. De route is eigen een lange afstandwandeling, maar je kan hem ook lopen natuurlijk. Dat de route op te delen is in verschillende etappes maakt deze ook voor iedereen toegankelijk. De route zelf is net geen 110 km, maar met zijn 550 hoogtemeters een redelijk vlakke route.


Wil jij stukken van deze prachtige route van het Nationaal Park ontdekken? Loop dan met ons mee op Limburg's Warmste 110. 

Praktische informatie

De Start & Finish ?

Café de Statie, Spoorwegstraat 10, Eisden (Onofficiële start)

Kattevennen, Planetariumweg 19, Genk (Officiële start)

Of eender waar op het traject dat jij zelf wenst.


Parking ?

Aan Café de Statie is voldoende parking


Afstand ?

+- 110 km


Stijging ?

660 HM


Bewegwijzering ?

Jullie kunnen de beren/vossen pootjes volgen op de paaltjes in het park.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden.


Onverhard ?

85%


Moeilijkheid ?

Lang, maar te doen.

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?