SUB-3-HOUR MARATHON

With community member Jaime

Wij hadden er bij de start alle vertouwen in dat Jaime zijn doel zou behalen. Bij Jaime sloeg de twijfel toe. Jaime, die in het officiële team shirt aan de start stond, was zichtbaar zenuwachtig. Het startschot werd gegeven en hij vertrok als een speer. Jaime, die tijdens zijn voorbereiding te maken kreeg met verschillende kleine blessures, was terug. En hij was sterker dan ooit !

 

Het verschroeiend harde tempo dat Jaime voor ogen had, hield hij goed vol. Kilometer na kilometer kwam de eindmeet dichterbij.  Tijdens de laatste lus kreeg Jaime het zichtbaar moeilijk. Maar Jaime bleek ontembaar ! 

SUB-3-HOUR MARATHON


Jaime Morales is een van de eerste Digging Deeper community members. Hij is een gedreven sportieveling. In zijn jeugd spitste hij zich voornamelijk toe op fitness en voetbal, maar sinds enkele jaren is hij een fervent loper.


In 2018 liep Jaime zijn eerste marathon in Porto. Dit slechts 6 maanden na een ingrijpende knie operatie. Hij finishte deze wedstrijd in 3:22:50 uur. Een ongelooflijke prestatie voor zijn eerste marathon. In 2019 ging hij de uitdaging opnieuw aan. Jaime zijn doel: finishen onder de 3 uur. Ambitieus, maar  ‘ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is’. 

 

Jaime liep de Maasmarathon in 3:04:02 uur.  Dat was een verbetering van 18 minuten. Ondanks deze sterke tijd haalde hij zijn doel dus niet, maar zijn droom om onder de drie uur te lopen verdween niet. Na de Maasmarathon moest Jaime zijn marathondroom even 'on hold' zetten. Dit omdat hij met zijn levenspartner ‘Stefania’  een huis gingen bouwen. De combinatie van bouwen en werken viel Jaime zwaar. Hierdoor was trainen haast onmogelijk. 

 

Maar Jaime was gebeten door de ‘loopmicrobe’. Hierdoor speelde de marathon alweer snel terug in zijn hoofd. Jaime nam, ondanks zijn gebrek aan tijd, zijn loopschoenen terug uit de kast. En met succes zo blijkt. Jaime had opnieuw een uitlaatklep en conditioneel voelde het zeer goed aan. Hij schreef zich dan ook opnieuw in voor een Marathon, de Sofico Marathon in Gent op 27 maart ’22. Tijdens deze  marathon, zou Jaime nogmaals een poging wagen om onder de 3 uur te lopen. 

 

De organisatie zag in vergelijking met de editie voor de coronapandemie het aantal deelnemers verdubbelen.  Het parcour werd ook aangepast en liep door het historische stadscentrum van Gent. Een maand voordat het startschot aan de Topsporthal werd gegeven, was de Sofico Gent Martathon dan ook volzet. Het beloofde dan ook een succesvolle editie te worden. 

 

De dag voor zijn vertrek gingen wij met Jaime nog even een toertje loslopen om hem een hart onder de riem te steken. Jaime vertelt ons: “De marathon onder 3 uur lopen is voor mij een uitdaging waarmee ik mijn grenzen kan verleggen in het fysieke en het mentale aspect. Het onmogelijke mogelijk maken, is mijn drijfveer.”

 

De ochtend nadien vertrok community member Jaime met een gezonde dosis zenuwen in de richting van zijn strijdtoneel, de Sofico Gent Marathon. De weergoden waren hem in ieder geval al gunstig gezind. Zo was er aan de start van de marathon een stralend lentezonnetje en een recordaantal van 10.500 deelnemers. Alle ingrediënten waren op zondag 27 maart ’22 aanwezig voor een succesvolle marathon.

1-Sub-3-Marathon-Digging-Deeper.jpg

“De marathon onder 3 uur lopen is voor mij een uitdaging waarmee ik mijn grenzen kan verleggen in het fysieke en het mentale aspect. Het onmogelijke, mogelijk maken is mijn drijfveer.”

"Proper PREPARATION prevents poor PERFMANCE"

We SUPPORT, PROVIDE and CREATE your personal challenge and visualize YOUR STORY.

Together we push your BOUNDARIES.