MINE HERITAGE ULTRA TRAIL

WITH COMMUNITY MEMBER INE 

Mine-Heritage-Ultra-Trail-Digging-Deeper.jpg

In de dagen voor haar vertrek,  analyseerde wij samen met haar de volledig route. We spraken de verzorgingspunten af en bepaalde met haar welke bevoorrading noodzakelijk was. Voor ons was de doelstelling dat Ine zich volledig kon focussen op haar doel zonder al te veel te moeten nadenken over het logistieke gedeelte. Ine bleek dan ook fan te zijn van de snelle refill onderweg.


Tijdens haar immense inspanning zorgden wij ook voor een live tracking systeem hier door kon iedereen haar progressie online volgen.  Wij stonden ook in voor de video en fotografie die nagenoeg live op onze socials werden gepost. Hierdoor konden haar supporters haar niet alleen via tracking volgen maar ook via beeld. De resultaten hiervan zijn nog te zien op onze website en socials.


Bekijk dus zeker onze inspirerende after-movie. Door dit beeldmateriaal kan Ine blijven nagenieten van deze intense dag. Tijdens de laatste kilometers en onder aanmoediging van haar familie en vriend Mitch, liepen wij met Ine mee. Dit om haar te ondersteunen tijdens deze laatste moeilijke momenten. 

Een finish zonder eremetaal is ook maar pover. Daarom zorgde wij voor een echte troffee, een mijnwerkersbuste van Bouwerij Kompel, die ze uit de handen van haar grootvader in ontvangst mocht nemen.

Deze ULTRA TRAIL is volgens ons nog maar de start van het sportieve verhaal van community member Ine. Wij kijken uit naar haar volgende CHALLENGE en de bijkomende samenwerking!

Mine Heritage Ultra trail


Community member Ine uit Maasmechelen heeft een unieke prestatie achter de rug. Ine liep langs alle zeven Limburgse steenkoolmijnen en beklom zo goed als elke terril. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn! 


Na 6 uur lopen, 63 kilometer in de benen en 800 hoogtemeters later was de 'MINE HERITAGE ULTRA TRAIL' geboren. Ine begon met lopen tijdens de coronacrisis. Zo ontdekte ze de mooie natuur in haar eigen omgeving. Ze ging aan het denken en stipelde zelf deze mooie ULTRA TRAIL uit .Voor haar was niet de uiteindelijke afstand belangrijk, maar wel de plekken die ze zou passeren. 

 

Het startschot van de MINE HERITAGE ULTRA TRAIL van Ine lag op de mijnsite van Beringen (B-Mine). Daar liep ze vol goede moed meteen twee terrils op. De route bracht haar vervolgens tot op de terril van Zolder. Daarna vervolledigden de schatbokken van Houthalen haar panorama. 


Haar route liep via de Teut naar Kelchterhoef tot in Genk langs C-Mine. In Waterschei lag de volgende uitdaging op haar pad. Ook deze beklimming bleek voor Ine een "piece of cake". Bij het stationnetje van As passeerde ze de bekende uitkijktoren. Deze uitkijktoren staat symbool voor de boortorens van de mijn.


Met de wind in de haren liep Ine door, via het kolenspoor langs de Litzberg, over de terrils tot in haar thuisbasis Eisden Tuinwijk. Langs moskee en kerk liep Ine in een laatste rechte lijn naar de finish, die gelegen was aan het Mijnwerkersmuseum waarvan haar Opa (Jan Kohlbacher) de bezieler is.

 

Een bijzondere prestatie: Ine liep 63,5 kilometer met 800 hoogtemeters. De 800 hoogtemeters voelde toch zwaarder aan als verwacht, maar volharding en doorzetting zorgde ervoor dat ze de finish haalde.

Digging Deeper mocht Ine ondersteunen zowel in de dagen voor haar vertrek als op de dag zelf. 

"Proper PREPARATION prevents poor PERFORMANCE"

We SUPPORT, PROVIDE and CREATE your personal challenge and visualize YOUR STORY.

Together we push your BOUNDARIES.