De Maaspracht - Augustus '23

In de maand augustus presenteren we "De Maaspracht" community route, bedacht door de ervaren loopster Michaela Kondasova. Wat De Maaspracht zo uniek maakt, is dat deze route twee landen doorkruist, met de kronkelende Maas als zijn natuurlijke grens. Deze betoverende route, met een lengte van 15 km en slechts 90 hoogtemeters, neemt je mee op een ontdekkingstocht door pittoreske landschappen. Met zijn vlakke ondergrond is De Maaspracht de ideale keuze voor lopers van alle niveaus die willen genieten van een ontspannende hardloopervaring in een prachtige omgeving. Eén van de hoogtepunten van deze route is het veerpont, een ervaring dat je meteen een heerlijk vakantiegevoel geeft. Dit is precies wat Michaela voor ogen had bij het creëren van haar route.

Michaela is niet onbekend in de hardloopwereld. Als ervaren loopster heeft  ze al ontzettend veel wedstrijden en uitdagingen op haar palmares staan. Variërend tussen de 5 en 100 km. Ze liep ook maar liefst 5 marathons barefoot. Wil je haar graag eens ontmoeten? Ze neemt met  regelmaat deel aan onze Digging Deeper community events, daar kom je haar zeker en vast wel eens tegen. 


De Maaspracht is de kans om deze maand opnieuw je grenzen te verleggen, nieuwe paden te ontdekken en de pracht van grensoverschrijdend hardlopen te ervaren. Dus trek je hardloopschoenen aan en omarm dit nieuwe avontuur. Laat je inspirerende door de schoonheid van de natuur, dit allemaal langs de bekken van de Maas. 


Veel plezier op dit grensoverschrijdend hardloopavontuur. 

Wist je dat de Maas een rivier is van 950 kilometer lang !?

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start & finish van De Maaspracht is gelegen aan Parking Oude Maas (Vissersstraat, 3650 Dilsen-Stokkem).


Parking ?

Aan het startpunt is er gratis parkeergelegenheid (Parking Oude Maas, Vissersstraat, 3650 Dilsen-Stokkem)


Afstand ?

14.8 KM


Stijging ?

+/- 91 HM


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden.


Onverhard ?

60%


Moeilijkheid ?

let's do this

     Info Veerpont

     Vaartijden
     -april: zaterdag en zondag: van 10u tot 18u
     -mei t/m september: dagelijks: van 10u tot 18
     -oktober: zaterdag en zondag: van 10u tot 18u

     Voor alle actuele info betreft de veerponten of wanneer de veerponten uit de vaart zijn wegens onvoorziene omstandigheden. : www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/veerpontjes


     Overzet veerpont is gratis !

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?