Monastery Trail - Februari '24

Verken de betoverende pracht van de winter maanden met onze gloednieuwe Digging Deeper community route. In de maand februari werd deze gemaakt door Maarten. De route begint bij het gezellige Café De Statie en bereikt haar climax in de serene omgeving van het Koninklijk Domein Fridhem in Opgrimbie.

 

Het hoogtepunt van deze tocht is volgens Maarten ongetwijfeld het mysterieuze klooster van de Monialen van Bethlehem, verborgen te midden van het weelderige bos. Dit is Maarten zijn favoriete plek op de volledige route, vanwege de mysterieuze en rustgevende aanblik die het biedt. De ideale plek om even tot rust te komen.


Met een lengte van 30 kilometer en ongeveer 350 hoogtemeters, biedt de route zowel uitdaging als voldoening. Grotendeels gelegen in een rustig, onontdekt stukje bos, heeft deze route vanalles te bieden.

DiggingDeeper-Communityroute-Januari2024-HomeTurf-PieterSimons

De slimme opbouw met vier verschillende lussen maakt dat de Monastery Trail eenvoudig is om aan te passen naar eigen behoefte, waardoor het geschikt is voor zowel ervaren als beginnende lopers. Volg de paden die Maarten heeft uitgestippeld en verken de adembenemende omgeving, vertrekkend vanaf Café De Statie in de richting van het betoverende Koninklijk Domein Fridhem en het klooster. Digging Deeper nodigt je uit om samen met Maarten deze bijzondere route te ervaren en de verborgen schatten van onze omgeving te ontdekken.


Samen creëren we unieke momenten en delen we in de opwinding van het verkennen van ongerepte natuur en intrigerende plekken.


Enjoy !

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start van 'Monastery Trail' is gelegen aan Café de Statie in Eisden

Spoorwegstraat 10, 3630 Maasmehcelen


Parking ?

Je kan parkeren op de parking van Café de Statie


Afstand ?

30 km


Stijging ?

+ 350 HM


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden of maak gebruik van de topografisch kaart


Onverhard ?

75 %


Moeilijkheid ?

Aan te passen naar wens.

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?