Memory Lane - Mei '23

Memory Lane is de community route van de maand Mei. Deze route is misschien wel de vreemde eend in de bijt uit ons Digging Deeper community-route gamma, en dit heeft alles te maken met de bezieler van de route, Wouter Pex. 

Wouter was al vaker te zien op onze homepage in het kader van verscheidene projecten waaronder Project Mont VenStroke. Hij is ook telkens aanwezig tijdens de Digging Deeper events en social runs. Hardlopen is voor Wouter, sinds zijn hersenbloeding, fysiek onmogelijk. Maar dit houdt hem zeker niet tegen om de bossen in te trekken, keihard te sporten en opzoek te gaan naar de limieten van zijn fysieke en mentale kunnen tot hij de spreekwoordelijke “man met de hamer” tegen komt.

Wouter stippelde deze route uit omdat hij aan de start van zijn mountainbike avontuur altijd op deze paden te vinden was. Wanneer hij vandaag over dezelfde paden rijdt overvalt een gevoel van nostalgie hem. Deze paden zijn in Wouter zijn geheugen gebrand en onlosmakelijk verbonden met zijn vroegere fietsavonturen. Dit was de grondslag voor de naam “Memory Lane” voor zijn Digging Deeper community route.


Volgens Wouter is er op deze route voor ieder wat wils: van korte steile klimmen tot leuke afdalingen en enkele pittige single tracks met prachtige uitzichten. Met 330 hoogtemeters op 22km is Mermory Lane opnieuw een redelijk pittige route.

Wouter ondersteunde zelf al verschillende lopende community members vanop de fiets tijdens hun uitdagingen of lange trainingen. Tijdens deze tochten kwam hij vaak onpraktische hindernissen tegen voor een mountainbike. Daarom nam Wouter het heft in eigen handen en creëerde hij een route die toegankelijk en leuk is voor zowel lopers als mountainbikers. Het is dus de ideale route om met twee af te leggen, zelfs als jullie beide niet graag lopen. Wouter zijn route is uniek in het gamma van community routes!


Geniet van deze nieuwe community route “à pied ou à vélo”.

#hoffelijkheidgespot

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start & finish van Memory Lane is gelegen aan Café de Statie (Spoorwegstraat 10, Eisden). Daar kan je na de loop nog nagenieten van een klein hapje en een drankje.  


Parking ?

Aan het startpunt is er gratis parkeergelegenheid (Spoortwegstraat 10, Eisen).


Afstand ?

22.2 KM


Stijging ?

+/- 330 HM


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden.


Onverhard ?

97%


Moeilijkheid ?

Cava pittig

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?