Up & Down The Valley - Juli '23

In de maand juli presenteren we met trots onze community route "Up & Down The Valley", bedacht door communitymember Dirk Dexters. Deze uitdagende trailrun neemt je mee op een avontuurlijke tocht van 19,7 kilometer met maar liefst 367 hoogtemeters. Het start- en eindpunt van deze route is aan toegangspoort "Mechelse Heide" van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het is een prachtig rondje waarin je op en neer door de  Maasvallei loopt via idyllische wandelpaden en singletracks, omringd door bomen en heide. Dirk zegt zelf over de omgeving: "De diversiteit aan landschappen, geschiedenis en de uitdagende hoogteverschillen, maken van het Nationaal Park Hoge Kempen mijn favoriet trainingsgebied."

Tijdens deze trailrun-route krijg je de kans om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen. De bijna 400 hoogtemeters zorgen voor een flinke dosis intensiteit. Of je nu een ervaren trailrunner bent of net begint "Up & Down The Valley" heeft voor iedereen iets te bieden.


We nodigen je uit om de prachtige natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen te verkennen en te genieten van, opnieuw een unieke trailrun-ervaring. Veel plezier met het ontdekken van "Up & Down The Valley" en vergeet niet om je prestaties te delen met onze bloeiende Digging Deeper-community op Strava of Instagram! 


Enjoy !

Het Nationaal Park Hoge Kempen, is het eerste nationale park van Belgiƫ! Met meer dan 12.000 hectare aan natuurpracht.

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start & finish van Up & Down the Valley is gelegen aan toegangspoort Mechelse Heide (Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen). Ter plaatse ligt Cafetaria 'T Salamanderke, daar kan je na de run nog nagenieten van een kleine hap en een drankje.


Parking ?

Aan het startpunt is er gratis parkeergelegenheid (Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen).


Afstand ?

19,7 KM


Stijging ?

+/- 367 HM


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden.


Onverhard ?

95 %


Moeilijkheid ?

Eerder heavy

Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

Digging Deeper

@DiggingDeeper_BE

#DiggingDeeper

Laat weten wat je ervan vond ?