Welcome to the Jungle - April '23

Welcome to the Jungle is de unieke community route van de maand April. Deze route is vakkundig ontworpen door niemand minder dan Eric Engelen. Een (ultra)loper in hart en nieren. Een berggeit die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Tijdens de corona pandemie besloot Eric om een everesting uitdaging aan te gaan. Hij liep maar liefst 104! keer de dubbele terril in Eisden op en af. Goed voor 8848 HM en maar liefst 93,5 km. Hiermee verdient hij zonder twijfel de kroon als koning van de terril. Petje af! Ook tijdens onze Warmste 110 was hij van de partij en liep hij de volledige afstand vlot mee. Een atleet in top vorm. Wil je eens een van Eric zijn straffe verhalen horen? Kom dan zeker eens mee op onze social runs! 


Eric koos voor deze route een aaneenschakeling van de hellingen die hij  zelf het liefst loopt. Weg van de alledaagse wandelpaden. In de zomer zijn grote delen van deze route diep verborgen in het bos. De meeste singletracks worden omringd door talloze varens. Eric zegt zelf over deze route: "Welcome to the Jungle is een pittige route over grotendeels onbekende paadjes. Ik loop deze route het liefst in de avond of nacht.

Wanneer ik weinig tijd heb en toch een kwalitatieve training wil doen met wat hoogtemeters erin. Via het start/eindpunt aan het Stationneke in Eisden loopt de  eerste vlakke kilometer in de richting van de achterzijde van de 'rode terril'. Vervolgens duik je al snel het gebied 'Filthy Trails' in. Op smalle, veelal onbekende paden, gaat het naar het Lanklaarderbos waar de volgende aaneenschakeling van hellingen op je wacht. Je loopt vervolgens via het gebied 'Costa Brava' naar 'Chateau de Litzberg'. Hier loop je door de Oude Beuken en Kastanjelaan, dwars door het gebied waar de everzwijnen dagelijks een modderbad nemen. Na enkele korte maar pittige hellingen loop je aan de rand van het Lanklaarderbos en de Saenhoeve, een mooie groene vallei in. Je steekt vervolgens de oude spoorweg Eisden-As over en loopt terug richting het Stationneke van Eisden. De laatste kilometer loop je aan de rechterzijde van een open vlakte, hier heb je bij valavond of vroeg in de ochtend het meeste kans om reeën of everzwijnen te spotten. Een prachtige route dus." 

De voorbije jaren is het aantal reeën in Vlaanderen sterk gestegen tot meer dan 20.000 dieren.

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start & finish van Welcome to the Jungle is gelegen aan Café de Statie (Spoorwegstraat 10, Eisden). Daar kan je na de loop nog nagenieten van een klein hapje en een drankje.  


Parking ?

Aan het startpunt is er gratis parkeergelegenheid (Spoortwegstraat 10, Eisen).


Afstand ?

17,4 KM


Stijging ?

+/- 328 HM


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden.


Onverhard ?

99%


Moeilijkheid ?

Bossig met pit

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?