Het Hageland - December '23

In de maand december nemen Jonathan en Ward van DE24  ons mee naar hun speeltuin, het Hageland, de hellende regio tussen Leuven en Aarschot, bezaaid met oude zandheuvelruggen.


De Kesselberg, Wijngaardberg, Beninksberg en vele andere hellingen zijn échte kuitenbijters.  Deze kijken uit over de vele andere bezienswaardigheden uit deze mooie omgeving zoals het Dunbergbroek of het Kasteel van Horst.


Al deze mooie locaties liggen pal op deze gevarieerde, met natuur bezaaide uitdagende looproute. De route kent zijn start- en eindpunt op het marktplein van Wezemaal. De route van 50km kan je gemakkelijk op verschillende punten in korten. Na afloop van de looproute kun je afsluiten met een gerstennatje in café QV. 

DiggingDeeper-Communityroute-DimitriBongers-LeutopdeTeut

DE24 organiseert trailrun- en wandeluitdagingen en wedstrijden. Ze geven dit een extra avondtuurlijke toets door gebruik te maken van topografische kaarten om zelf je locaties en looproutes te bepalen. Je kunt de route 'Het Hageland' dan ook op twee verschillende manieren verkennen. De eerste is de gebruikelijke manier van onze Digging Deeper Community routes (via GPX), maar je kan ook gebruik maken van de topografische kaart die gemaakt is door DE24. De GPX en de topografische kaart van de Digging Deeper community route Het Hageland zijn onder aan deze pagina te downloaden. 


Neem zeker ook eens een kijkje op de website en socials van DE24 en trek je stoute schoenen aan. Ga mee op één van de avontuurlijke runs van DE24, doe mee aan een van hun events of  leer het gebied op jezelf kennen tijdens de prachtige Digging Deeper community route 'Het Hageland'.


Wij willen De24 graag bedanken voor deze mooie en uitdagende route.

Een gezellige omkaderin dicht bij de natuur -DE24

Wil je graag lopen op de manier die meer aanleunt bij de wedstrijden van DE24, laat de GPX dan links liggen en print de bijhorende kaart af.

Durf jij deze uitdaging aan?

DiggingDeeper-Community-Route-Het-Hageland-De24.December

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start van 'Het Hageland' is gelegen op het martkplein van Wezenmaal


Parking ?

Er zijn verschillende parkeergelegenheden in de omgeving van het marktplein van Wezenmaal


Afstand ?

51.3 KM


Stijging ?

+ 585 M


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden of maak gebruik van de topografisch kaart


Onverhard ?

70 %


Moeilijkheid ?

Kun je kaartlezen ?

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?

      
      
      
      
      

     Neem zeker eens een kijkje op de website van De24 en bekijk het unieke aanbod aan uitdagende trailwedstrijden !