De Zeemeisjes - Juni '23

De Zeemeisjes is de community route van de maand juni. Deze unieke route is ontworpen door niemand minder dan Hilde Janssens. Een ultraloopster, en ASICS FrontRunner, die graag de limieten van haar kunnen opzoekt. Zelf is ze er steevast van overtuigd dat grenzen er zijn om opgezocht en verlegd te worden. Dat neemt ze dan ook maar al te graag letterlijk. Op sportieve wijze ontdekt ze graag de wereld en de mooiste natuurplekjes uit de omgeving. Het delen van haar passies, zoals jullie ook op haar instagram (@hj.runnergirl) kunnen zien, doet ze maar al te graag. Elkaar motiveren en aanmoedigen is voor haar een enorme verrijking. Hardlopen is voor Hilde, zoals voor de meeste onder ons, een uit de hand gelopen bezigheid… Van roadrunner naar fervent (ultra)trailrunner. 

Toen ze in 2012 begon met trailrunnen koos ze steeds voor de kortere afstanden en liep ze bijna elke wedstrijd in de omgeving. Maar in 2019 besloot ze deel te nemen aan haar eerste ultrarun. Dit was de Boslandtrail (50 km) en ze finishte op de tweede plaats. Het vuur in Hilde was aangewakkerd en ze wou meer. Ze wou ontdekken hoever ze kon geraken in het ultralopen. Er volgde een hele reeks aan uitdagingen en wedstrijden: 66,6 km duivelse uitdaging, 100 km 2500 D+ Trail Des Cisterciens, 160 km Bello Gallico, … en ze schreef zich ook in voor de legendarische Legends Trail 275 km 10000 D+. Twee jaar op rij deed Hilde een poging, in 2022 moest ze stoppen na 216 km en in 2023 strandde ze op 25 km van de finish omwille van gezondheidsredenen. Wij zijn er van overtuigd dat het de volgende keer wel lukt. Ondertussen timmert Hilde rustig verder aan haar indrukwekkend palmares met wedstrijden over heel Europa. Haar volgde uitdaging is de ‘King Alfred’s Way Ultra’ in Engeland waar ze 350 km op 4 dagen zal moeten afleggen.

Succes Hilde!


Hilde leerde de afgelopen jaren ontzettend veel mensen uit de sportcommunity kennen. Deze werden naast sportvrienden ook vrienden voor het leven. Zo ontstond er een groepje van hartelijke vriendinnen die graag onverhard op pad gaan en één keer per jaar vanuit Limburg helemaal naar de zee fietsen. Eén van Hilde haar vriendinnen, Judith, heeft hun op deze manier de mooiste plekjes leren kennen in het Genkse. De Zeemeisjes community route is een eerbetoon aan Judith, die helaas sinds haar knie operatie niet meer kan meegaan op hun jaarlijkse trip. 


Met deze uitgestippelde route probeert Hilde de minder gekende plekken en paadjes te combineren. Ze zegt zelf over deze route: “De variatie van het soort ondergrond, de techniciteit en het landschap maakt deze route zo mooi, boeiend, speels, afwisselend en uitdagend. Vlonderpaden, singeltracks, brede bospaden, de heide en zijn zanderige ondergrond, keienpaden, mountainbike parcours, trappen, steengruis, technische afdalingen, de steile beklimmingen van de twee terhills, … you name it. Het zit er allemaal in. Voor ieder wat wils! Daarenboven leent het parcours er zich toe om de route op verschillende punten in te korten.” Geniet van De Zeemeisjes onze Digging Deeper community route van de maand Juni '23.

Een prachtige route met een prachtige betekenis !

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start & finish van De Zeemeisjes is gelegen aan Het Thorpark.


Parking ?

Aan het startpunt is er gratis parkeergelegenheid (Thor Park, 3600 Genk). 


Afstand ?

16.9 KM


Stijging ?

+/- 219 HM


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden.


Onverhard ?

95%


Moeilijkheid ?

Genieten gewoon

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?