Leut op de Teut - September '23

In de maand september is het niemand minder dan Dimitri Bongers die onze Digging Deeper community route bedacht. Het eindresultaat is "Leut op de Teut".


De route "Leut op de Teut " start op de kleine parking voor wandelaars aan de Wagemanskeel. Deze route van 17 km biedt veel variatie met zowel brede paden alsook single tracks, vlakke stukken en heuveltjes. De route loop door heide en bos en er zit zelfs een passage door de bekende kuil van Zonhoven in. Wie na 17 kilometer nog energie over heeft kan de route vanaf dezelfde parking aan de Wagemanskeel uitbreiden met een extra bonuslus van 11 kilometer. Deze gaat door bosrijker gebied, bevat enkele uitdagende single tracks en voert je naar de top van de terril van Winterslag.

DiggingDeeper-Communityroute-DimitriBongers-LeutopdeTeut

In september staat de heide in volle bloei, waardoor dit de ideale periode is om deze route te lopen. We willen graag onze oprechte dank uitspreken aan Dimitri voor het creĆ«ren van deze prachtige route. De paden die hij heeft uitgestippeld, weerspiegelen zijn toewijding en passie voor trailrunning. Dimitri's inzet voor deze sport is bewonderenswaardig en inspirerend. Nogmaals hartelijk dank aan Dimitri voor deze bijdrage aan de trailrun-ervaring. 


Tot volgende maand !

De kuil verwierf bekendheid tijdens de jaarlijkse cyclocross. Deze kuil is de plek waar renners maar liefst drie keer per ronde in duiken.

Praktische informatie

De Start & Finish ?

De start & finish van Leut op de Teut is gelegen aan Parking De Teut (Wagemanskeel, 3520 Zonhoven).

Parking ?

Aan het startpunt is er gratis parkeergelegenheid (Parking De Teut Wagemanskeel, 3520 Zonhoven)


Afstand ?

17.2 KM


Stijging ?

+/-  166 HM


Bewegwijzering ?

Er is geen bewegwijzering.

De GPX van de route kan je hieronder downloaden.


Onverhard ?

87 %


Moeilijkheid ?

Alleen maar leute !

     Bonuslus

     Wie na 17 kilometer nog energie over heeft kan de route vanaf dezelfde parking aan de Wagemanskeel uitbreiden met een extra bonuslus van 11 kilometer.

     Vergeet zeker niet je ervaring te delen met een leuke foto of filmpje op je socials !!

     Digging Deeper

     @DiggingDeeper_BE

     #DiggingDeeper

     Laat weten wat je ervan vond ?